Barça - Bayern Munic: Remuntada vibrant per allargar la ratxa europea (83-80)

Els blaugranes sumen el 22è triomf a la competició europea, després de capgirar un marcador advers de 17 punts en contra

Un mes després, ha tornat a sonar l'himne de l'Eurolliga al Palau Blaugrana. Els de Pesic han hagut de suar de valent per sumar el 22è triomf a la competició continental i el novè de manera consecutiva. Després d'estar 17 punts per sota en l'electrònic, el Barça ha capgirat el marcador contra el Bayern de Munic amb un 83-80 final. Un estel·lar Nikola Mirotic amb 28 punts i un 37 de valoració ha estat el millor jugador del partit.

Ball de triples

Després d'uns minuts sense encert en els metres finals, els punts han començat a arribar. I de quina manera. Catalans i bavaresos han encadenat cinc triples consecutius, dos d'aquests de Mirotic (12-10, min 6). L'omnipresència del 33 blaugrana ha estat vital amb 11 punts: des de la línia de tres, de dos, des del tir lliure i assistint. Malgrat això, el Bayern ha aconseguit reduir l'escomesa blaugrana (19-14, min 8) amb un parcial de 0-7 en el tram final per tancar els primers deu minuts amb igualtat total: 21-21.

Es manté la igualtat en el marcador

A poc a poc, els visitants han anat distanciant-se en el marcador, amb les grans actuacions de Monroe, fins a aconseguir un avantatge de sis punts (30-36, min 16). Els de Pesic, però, s'han posat les piles i la resposta ha estat immediata: un impecable parcial de 10-0 ha tornat a situar els blaugranes per davant en l'electrònic (40-36, min 19). Les cistelles de Davies Higgins, amb set punts cadascun, han servit per no deixar escapar els bavaresos en el marcador i per marxar al descans un punt per sobre: 42-41.

Embranzida bavaresa...

El descans ha beneficiat el conjunt alemany, que ha sortit molt endollat a la pista. El parcial inicial de 3-10, amb un Sisko encertat des de la línia de tres, ha donat ales als de Kostic (44-51, min 22). La dinàmica positiva a la represa ha fet que el Bayern s'ho cregués i l'encert ofensiu així ho ha demostrat. Les pèrdues en camp contrari i alguns errors defensius ha situat un parcial de 0-14 amb una distància pràcticament impossible de refer (48-65, min 26). Malgrat això, els de Pesic han maquillat el resultat al final de tercer quart amb un 57-68.

... i remuntada blaugrana!

Tot i els onze punts de diferència, el darrer quart ha estat vibrant. Els blaugranes han aconseguit desconnectar els alemanys amb l'única manera possible de capgirar el resultat: des de la línia de tres. Fins a sis triples ha aconseguit el Barça en l'últim quart: tres de Mirotic, dos de Kuric i un d'Oriola, el qual ha permès situar els de Pesic per davant en el marcador (78-77, min 39). El brillant joc del darrer quart ha permès al Barça sumar el 22è triomf a l'Eurolliga, el novè de manera consecutiva. La propera cita europea dels blaugranes serà contra el Zalgiris, però abans serà el torn de la Lliga Endesa, diumenge 8 de març (18.30 hores) contra el Movistar Estudiantes.