Barça-Baxi Manresa: El Barça s’imposa en un duel d’altura (86-74)

Barça-Baxi Manresa: El Barça s’imposa en un duel d’altura (86-74)

Els de Pesic s’emporten la victòria en el derbi català amb una gran actuació de Davies i continuen al capdamunt de la classificació

Retorn magnífic del Barça a la Lliga Endesa. Després de segellar el pas per als play-offs de l’Eurolliga amb el triomf a Moscou, els blaugrana s’han imposat al Baxi Manresa en el retorn a la competició domèstica tres setmanes després i segueixen líders. Ha esta un partit de nivell i d’alternança de períodes: el primer i el tercer per al Barça; el segon i el quart per als manresans. Empesos pels ànims del Palau i liderats per un gran Brandon Davies -24 punts-, els de Pesic han segellat una victòria treballada. Abans de l’inici de l’enfrontament, s’ha fet un homenatge a l’Infantil del Club, campió de la Minicopa el 16 de febrer passat contra el Reial Madrid.

El Barça ha començat bé, guiat per un Davies inspirat que ha anotat set dels primers nou punts blaugrana, dos des de la línia de tres. Els de Pesic han estat intensos en defensa, i han impossibilitat les cistelles del Manresa. Una deliciosa jugada individual de Higgins, que s’ha penjat del cèrcol, ha situat un 19-9 en el minut 7. Just després Mirotic ha vist com li xiulaven una tècnica per protestar. Això ha encès els ànims d’un Palau que ha pujat les seves pulsacions amb el triple de Davies per al 22-10. El Manresa ha intentat retallar distàncies sense gaire èxit (24-16, minut 10).

El segon període ha tingut un gir de guió. De mica en mica els de Pedro Martínez han trobat forats a la defensa blaugrana, però la gran arma dels manresans han estat els llançaments de tres. Si al primer quart no n’havien anotat cap, al segon n’han encistellat sis i tots de manera consecutiva. Això ha permès al Baxi posar-se per davant per primer cop: 37-40 (min 18). Els de Pesic han intensificat la pressió per tallar l’encert manresà i la resposta blaugrana l’ha capitanejat Abrines, amb dos grans triples per acabar amb un 47-42 al descans.

El Barça obre escletxa

El Barça ha recuperat el +8 gràcies a un triple de Higgins, però Cvetkoic ha contestat de la mateixa manera per mantenir el pols als blaugrana. Un miratge. Els manresans, erràtics en el tir i en la darrera passada, han desaprofitat diversos atacs seguits, mentre que Davies i Mirotic han engegat la maquinària blaugrana. Tot plegat s’ha traduït en el màxim avantatge per als de Pesic, de disset punts: 68-51 (min 29). El tercer acte s’ha tancat amb un 70-54.

Els de Pedro Martínez no han abaixat els braços i liderats per Mitrovic s’han anat acostant als blaugrana (77-69, min 35). Pesic ha recuperat Higgins i Davies, que amb una esmaixada ha trencat el parcial de 0-11 i ha frenat les envestides dels manresans. Amb 84-74, Higgins ha regalat a l’afició una jugada màgica, en què ha marxat entremig de dos rivals i s'ha acabat penjant del cèrcol. L’acció ha arrencat els aplaudiments d’un Palau rendit al 22 blaugrana, autor d’onze punts. Ha estat la cirereta d’un partit de líder del conjunt de Pesic.

Dimecres (20 h) retorn a la competició europea amb la visita a la pista de l’Alba de Berlín. Els blaugrana lluitaran per seguir al top 4 de la classificació europea.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 86
Baxi Manresa, 74

Barça: Higgins (11), Hanga (4), Abrines (10), Davies (24), Mirotic (14) –cinc inicial– Ribas (8), Claver (-), Smits (-), Oriola (5), Kuric (8), Pustovyi (2).
Baxi Manresa: Guillem Jou (4), Báez (7), Kravish (15), Vaulet (4), Cvetkovic (12) –cinc inicial– Dulkys (-), Mitrovic (11), Dani Pérez (1), Magarity (5), Pere Tomàs (13), Nelson (2), Sakho (-).
Parcials: 24-16 / 23-26 / 23-12 / 16-20
Àrbitres: Daniel Hierrezuelo, Rafael Serrano i Rubén Sánchez.
Assistència: 5.028 espectadors al Palau Blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut