Panathinaikos – Barça: Retorn feliç a Europa (81-92)

Els de Pesic han guanyat a l’OAKA, una pista on feia cinc anys que no aconseguien la victòria, amb una gran remuntada en la segona meitat

Feia cinc anys que el Barça de bàsquet no guanyava a l’OAKA, una pista sempre complicada i en què es respira un gran ambient. Però els de Pesic, en el retorn de l’Eurolliga després d’un parell de setmanes d’aturada, han aconseguit vèncer el Panathinaikos (81-92) en la 25a jornada de la màxima competició europea.

La victòria, però, no ha estat fàcil, perquè els de Pesic han hagut de remuntar després d’anar per darrere en l’electrònic durant tot el primer temps. En la segona part, però, els blaugrana han reaccionat i, amb un gran Mirotic -20 punts i 9 rebots-, han pogut sumar una important victòria per continuar empatats a punts amb el Reial Madrid en la segona posició.

El Panathinaikos comença manant

En un inici travat (4-0) però equilibrat, el PAO ha gaudit de més petits avantatges. Malgrat tot, el Barça no s’ha mantingut gaire lluny en el marcador i una cistella de Cory Higgins ha posat el primer empat en el partit (20-20, min 9). Un triple de Pappas, però, ha deixat el 23-20 al final del primer quart per encetar un segon període que els grecs han dominat (22 punts dels locals per 18 dels visitants, amb un 45-38 com a resultat al descans).

A més, el ritme del Panathinaikos no ha baixat després del pas pels vestidors i dos punts de Papagiannis, el millor dels grecs fins al moment, ha posat la màxima del partit (51-40, min 22).

Higgins Abrines PAO

Reacciona el Barça

El Barça, però, encara no havia dit l’última paraula. Perquè els de Pesic, que han sabut aguantar aquests moments de poc encert, han anat millorant percentatges per reaccionar de la mà de Mirotic, Higgins i Abrines. De fet, el quart i definitiu quart ha començat amb els blaugrana només dos punts per sota (69-67). Però un parcial demolidor de 12-25 en els últims 10 minuts ha deixat en res l’esforç dels grecs, que han vist com el Barça posava la directa cap al triomf. El Barça ha tret la seva millor versió, tant en defensa com en atac, per acabar sumant la victòria número 19 en aquesta Eurolliga.