Barça B – Hestia Menorca (74-76): Mereixen més

Gran partit del segon equip, tot i la derrota

Els blaugranes cercaven un triomf que els mantingués en les sis primeres posicions que donen pas a la Lliga d’ascens i davant tenien un Hestia Menorca amb jugadors d’alt nivell i gran experiència com Corbacho i Otegui, entre d’altres. A l’inici l’encert dels menorquins els va donar distància en el marcador, però la millora del joc blaugrana els mantenia en el partit amb 38 a 36 al descans. La lluita es mantenia al llarg del tercer quart i, en el darrer període, es mantenia la igualtat i al final la sort va caure del costat visitant.

De menys a més

Intensitat inicial per començar el partit. L’Hestia Menorca gaudia d’encert de cara a la cistella i obligava el tècnic blaugrana a demanar temps mort (min 5), amb un resultat favorable als illencs de 7 a 15. Les pèrdues de pilota locals i la defensa de l’Hestia Menorca distanciaven els visitants (9-22) en el minut 9 de partit, en un quart que finalitzava amb el resultat de 15 a 24.

Un parcial de 10 a 2, favorable al Barça B, feia que el tècnic visitant, i exentrenador del Barça de bàsquet, Oriol Pagès, demanés temps mort, en el minut 2 del segon quart (19-24). Els d’Ocampo es mantenien en el partit (24-28) en el minut 15 i mostraven la seva millor versió de joc.

El Barça B anava cap amunt. Consistent en defensa i amb les idees clares en atac, aconseguien avançar-se (35-33) a manca d’un minut i mig per al descans i acabaven els primers 20 minuts de joc amb un 38 a 36 favorable.

Màxima igualtat

Tot i les faltes personals, el Barça B mantenia una defensa intensa que els permetia seguir en el partit, empatant a 45, a l’equador del tercer quart. La dinàmica era molt igualada. Catalans i balears mantenien un pols intens i amb molta igualtat, com demostrava el 53 a 52 en el minut 29. Els primers 30 minuts s’exhaurien amb un 55 a 58.

En el darrer quart, el joves blaugrana sortien concentrats i donaven la volta (63-58) al marcador en el minut 34. La dinàmica del partit era blaugrana i l’Hestia Menorca demanava temps mort en el minut 35 (65-58).

Però dos triples seguits, gairebé consecutius, tornaven l’avantatge als menorquins (65-66) en el minut 36. La igualtat persistia i, a un minut i 15 segons per a la fi del partit, el 72-71 demostrava que tot estava per decidir. A 22 segons, i amb el partit empatat, l'Hestia Menorca anotava dos tirs lliures (74-76) i Ocampo demanava temps. L’atac final blaugrana no va veure cistella i el triomf va marxar cap a Menorca.

Aquí podeu consultar les estadístiques del Barça B – Hestia Menorca (74-76)