Maccabi - Barça: Derrota a Tel Aviv (92-85)

Els blaugranes inicien la setmana amb una ensopegada a domicili contra un rival molt encertat des de la línia de tres

El Barça no ha pogut sumar un nou triomf a l'Eurolliga i ha caigut contra el Maccabi Fox Tel Aviv (92-85). Els de Pesic han començat dominant el primer quart, però després del descans, els locals han imposat la seva llei fins a acabar sumant el triomf. Mirotic, amb 22 punts, ha sigut el màxim anotador del partit, on també Higgins i Delaney han destacat amb 13 punts. D'aquesta manera, els blaugranes inicien la setmana amb una derrota, però tindran l'oportunitat de redimir-se dijous contra el Fenerbahce (18.45 hores) i diumenge a la competició domèstica contra el Montakit Fuenlabrada (12.00 hores), tots dos a domicili.

Els blaugranes han plantejat un partit molt seriós. Tot i que els locals han capgirat les cistelles inicials de Mirotic Tomic (6-4, min 2), els de Pesic han tornat a entrar en el partit ràpidament. Comandats per un magnífic Higgins amb nou punts i a un molt encertat Davies, que ha entrat a pista en la segona meitat del primer quart, el Barça ha capgirat el marcador i ha situat una diferència de +9 (18-27, min 9). Una distància que s'ha pogut ampliar en l'última jugada, però el base de Baltimore ha errat els tres llançaments des del tir lliure, situant el 20-27 al final dels primers deu minuts.

Reacció dels locals

Tot i la diferència de nou punts, els d'Sfairopoulos no s'han arronsat i han donat la volta al resultat. L'embranzida inicial en el segon quart, provocada per la bona defensa del Maccabi, l'ha situat en un parcial de 13-5 (33-32, min 15). Els blaugranes han sabut frenar l'escomesa dels locals, però Wilbekin, amb dos tirs lliures i un triple en l'última acció, ha situat als israelians set punts per sobre dels culers; situant el 48-41 amb què s'ha arribat al descans.

L'encert de MiroticClaver Tomic amb els llançaments de dos en l'inici del tercer quart, ha permès als de Pesic situar les taules al marcador (56-56, min 27). Malgrat això, tres triples consecutius dels locals els ha rellançat, novament (65-56, min 29).

El Maccabi certifica el triomf amb emoció fins al final

La resposta en l'inici del darrer quart dels blaugranes ha estat idèntica a l'envestida dels israelians en el tercer quart: tres triples consecutius de KuricMirotic Oriola, que els ha situat només tres punts per sota (71-68, min 34). Les pèrdues de pilota en camp contrari han acabat sentenciant el partit. El Maccabi, molt intens en defensa i amb l'encert de cara, ha situat una diferència, pràcticament, insalvable (84-72, min 37). A la desesperada, el Barça s'ha apropat al marcador amb els triples de Delaney Mirotic, però la balança s'ha acabat decantant del costat dels locals.