BAXI Manresa-Barça: Triomf molt treballat al Nou Congost (75-84)

Els de Svestilav Pesic s’emporten un partit molt igualat en un tram final amb major encert i intensitat dels culers

Victòria de constància. El Barça s’imposa al Nou Congost a un combatiu BAXI Manresa, que fins els darrers minuts ha respòs a tots els atacs culers. I és que els de Svestislav han arribat a guanyar de més de 10 punts en el primer quart i, posteriorment, uns minuts abans del descans, però els local han tornat a igualar al marcador. Mirotic, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador culer.

Domini culer sense trencar el partit

El Barça ha completat un bon inici del matx, però ha vist com el Manresa no s’ha rendit en cap moment i, de la mà d’un inspirat Toolson, han rebaixat la diferència favorable als culers. I és que els homes de Svetislav Pesic han arribat a guanyar de set punts (16-23). Per part blaugrana, Pau Ribas ha completat una bona actuació en els minuts que ha estat a pista.

El segon quart ha estat un reflex dels primers 10 minuts. I és que els locals han sabut aprofitar els errors culers per mantenir-se en el partit. Tot i això, el Barça ha arribat a situar-se 12 punts per sobre. L’encert del Manresa ha neutralitzat el marcador amb el 37-41 al descans.

Igualtat màxima

A la segona meitat el Manresa ha empatat el matx (48-48). I és que el matx s’ha mantingut molt igualat en tot moment, sense grans avantatges però amb els culers liderant el marcador. Els de Pesic han tornat a situar-se per sobre dels 10 punts, però amb resposta local altra vegada. En aquests minuts és quan els locals es mantenien més a prop de capgirar el resultat amb un Manresa que ha sabut aprofitar els errors defensius culers.

La intensitat culer decideix

Els darrers 10 minuts han començat amb el conjunt local situant-se per davant, però després d’un temps mort de Pesic el Barça progressivament ha pogut desplegar novament el seu joc. Els blaugrana han estat superiors físicament en aquests darrers minuts i amb l’encert de Mirotic, Tomic i un bon Pau Ribas els culers han guanyat 75-84. La intensitat defensiva dels de Pesic en aquest tram ha resultat decisiva. D’aquesta manera el Barça suma el segon triomf seguit fora de casa després de visitar Moscou en el partit d’Eurolliga del divendres.