Barça – Iberostar Tenerife: Festival anotador per retrobar-se amb el triomf (103-71)

Els blaugranes sumen el cinquè triomf consecutiu a la Lliga amb un gran joc coral de l’equip

El Barça torna a vèncer al Palau Blaugrana amb solvència contra l’Iberostar Tenerife. Un joc coral de l’equip, on tots els jugadors han anotat, permet als de Svetislav Pesic coliderar la classificació amb el Reial Madrid amb un 9-2. Els blaugranes han sentenciat el partit en un darrer quart brillant, on han destacat Pustovyi i Oriola amb un 18 de valoració i Tomic i Kuric, amb un 14 i 13 de valoració, respectivament.

Embranzida inicial

El Barça ha sortit amb mentalitat guanyadora després de l’ensopegada contra el CSKA de Moscou (67-96) a l’Eurolliga. Tot i el primer cop inicial dels visitants (5-7, min 3), els blaugranes s’han sobreposat amb rauxa i han aconseguit un parcial de 14-2, que els ha permès situar una diferència de +10 a l’electrònic (19-9, min 6). Els de Vidorreta han reduït distàncies en el tram final del primer quart, fins a situar el 26-19.

En línia ascendent

Ante Tomic, que avui ha disputat el seu partit número 400 a la Lliga Endesa, el vuitè culer que més n’ha disputat, ha obert el marcador en el segon quart. Gràcies a un Delaney en estat de gràcia des de la línia de tres (vuit punts i dos triples), el Barça ha aconseguit eixamplar el resultat abans del descans. Els de Pesic han situat una diferència de +11 al marcador (47-36, min 19), però el triple de Salin quan mancaven tres segon per al xiulet final ha posat el 47-39 amb què els jugadors han marxat al túnel de vestidors.

Amplien la diferència

Mirotic ha liderat la vessant ofensiva de l’equip en el tercer quart, ja que ha conduït l’equip a fer un parcial de 7-0 (67-55, min 26), ha estat l’autor de cinc de totes les cistelles i ha col·locat una diferència de +12 en el marcador. Amb tot, Delaney ha provocat un 2+1 en l’última acció per situar 75-63 a la mitja hora.

Sentencien el partit superant els 100 punts

La superioritat dels de Pesic en el darrer quart ha estat aclaparadora. La contundència defensiva i l’encert ofensiu els ha permès aconseguir un parcial d’11-0 només començar els darrers deu minuts de partit. Només han cedit vuit punts en contra, fet que ha permès als culers aconseguir el màxim avantatge de tot el partit en un +33 (101-68). Amb tot, Pustovyi ha tancat el marcador amb el definitiu 103-71 per sumar el novè triomf de la Lliga i empatar amb el Reial Madrid al capdavant de la classificació. El pròxim duel a la Lliga serà contra el Baxi Manresa a domicili, però abans hauran de viatjar a terres russes per disputar el duel d’Eurolliga contra el Khimki de Moscou el divendres 6 (18.00 hores).