Barça - CSKA: Fi a la inexpugnabilitat del Palau (67-96)

Contra el vigent campió d'Europa, els blaugranes han perdut el primer partit del curs com a locals

Primera derrota del curs al Palau Blaugrana. Després d’encadenar nou victòries seguides com a locals, entre Eurolliga i Lliga Endesa, els blaugranes han experimentat l’amargor de la derrota com a locals (67-96). En l’onzena jornada europea, el CSKA ha estat superior a un Barça desconegut en totes les estadístiques del joc. Amb 19 punts cadascun, Mirotic i Davies han estat els màxims encistelladors dels de Pesic en un duel que no s’albirava tan descompensat.

Un +13 forà ha tancat la primera part. Després d’un començament en què cap dels dos elencs ha despuntat en el marcador, quan faltaven cinc minuts per l’aire del descans, el CSKA s’ha distanciat. D’un intercanvi de cistelles s’ha passat a un monòleg anotador dels de Dimitrios Itoudis. Am el suport del joc col·lectiu i amb triples sobre la botzina, els visitants han construït els 51 punts. Per la seva part, els de Pesic han elevat el comptador, fins al 31, gràcies al tir des de l’interior de l'ampolla.

La reacció blaugrana no arriba

Amb la represa, la tònica d’aquest duel desequilibrat no ha virat. En conseqüència, el Barça no ha estat capaç d’incomodar l’avantatge de 13 punts del CSKA de Moscou. De fet, el públic barcelonista, acostumat al pas triomfal dels de Pesic, ha vist com s’incrementava la distància (50-76, min 30).

El Barça ha sortit al definitiu quart amb la intenció de retallar diferències. Però la quotidianitat del partit, dominada pel CSKA, ha fet tornar els barcelonistes a la realitat d’un matx desequilibrat. Així doncs, el vigent campió d'Europa ha certificat la primera desfeta dels culers com a locals en aquest curs 2019/20. Una derrota que ha deixat el Barça amb un balanç de 8-3 a l’Eurolliga.

El ‘33’ i el ‘0’ culers, màxims anotadors de l’equip

Mirotic, únic barcelonista, amb dos triples, a aparèixer en les estadístiques positives des dels 6,75 metres, i Davies han copat la producció ofensiva culer, tant de la primera meitat com de la segona. L’aler pivot de Podgorica i el pivot de Filadèlfia, tots dos amb 19 punts, han sobresortit en un Barça que només ha repartit 14 assistències: sis en la primera part i vuit en la segona, en contrast amb les 24 dels russos.

Ara, el diumenge 1 de desembre (20.00 h) contra l’Iberostar Tenerife, el Barça intentarà reprendre la inexpugnabilitat del Palau Blaugrana.