Olimpia de Milà-Barça: Primera ensopegada europea (83-70)

Els de Svetislav Pesic cauen després d’un duel molt igualat davant un conjunt italià més encertat en el tram final

No ha pogut ser. El Barça de bàsquet ha encaixat la primera derrota del curs a l’Eurolliga davant l’Olimpia de Milà (83-70). Els blaugranes han dominat per diferències mínimes bona part del partit, però el conjunt italià s’ha mostrat més encertat en els darrers minuts del matx. Brandon Davies, amb 15 punts, ha estat el màxim anotador culer del matx tot i haver-se de retirar en els darrers minuts per unes molèsties.

Brandon Davies lidera l’atac blaugrana

El matx ha començat bé per als interessos blaugrana, liderats per un inspirat Brandon Davies. El blaugrana ha anotat 11 punts en el primer quart i ha permès als de Svestislav Pesic agafar les primers diferències tot i l’encert del local Sergio Rodríguez.

El segon període ha mantingut la mateixa dinàmica que el primer, amb els blaugranes liderant per diferències mínimes el marcador i amb l'Olimpia de Milà molt encertat des dels tres punts. El conjunt italià ha empatat el matx amb un parcial d'11-2 quan els barcelonistes havien agafat un bon avantatge (28-28, min 17). Tot i això, el Barça ha aconseguit marxar al descans set punts amunt (30-37).

Igualtat fins al final

El matx s’ha reprès amb un intercanvi de cistelles entre italians i culers. Un triple de Scola ha situat per davant l’Olimpia de Milà (46-44), però el Barça ha tret el caràcter per capgirar la situació i situar-se 46-51. Una diferència que els de Svetislav Pesic han pogut mantenir al final del període (52-58).

En el darrer període el Barça ha trobat moltes dificultats per anotar i, per contra, el conjunt local ha aconseguit cistelles amb més fluïdesa, sobretot en els darrers minuts. L’Olimpia de Milà ha aconseguit ampliar les diferències en els darrers tres minuts de matx, en què ha firmat el definitiu 83-70 que suposa la primera derrota culer del curs a l’Eurolliga.