Estrella Roja - Barça: Electricitat culer a Belgrad (65-73)

Després d’anar a remolc durant tota la primera part, els culers reaccionen al tercer quart per endur-se una victòria treballada

Els blaugrana han apagat el Pionir. Amb la victòria davant l’Estrella Roja (65-73), els de Pesic es mantenen invictes a l’Euroleague després de quatre jornades. De nou amb un Mirotic líder en l’anotació, 21 punts, el Barça s’ha refet d’una primera part on la defensa balcànica ha dominat la pintura. Ara bé, al tercer quart els de Pesic s’han apoderat del lluminós i del partit fins a la botzina final.

Al Barça li ha costat connectar-se al Pionir. Amb un electrònic de baixa anotació, el primer quart ha estat de domini local (16-12). L’energia de les defenses s’ha imposat a uns atacs quasi apagats. Un contrast que ha semblat virar amb l’encert dels dos primers triples barcelonistes, de Kuric i de Higgins, en el minut 12. Unes anotacions rampell perquè la falta d’encert ha penalitzat uns irregulars canells culers.

D’aquesta manera, l’Estrella Roja ha conduït el partit a un avantatge de més 13 punts (33-20). Ara bé, set unitats consecutives de Mirotic, referència atacant, han tallat la tensió dels balcànics i han endollat el Barça en el segon període. Un cicle que ha acabat amb una mínima distància per als de Belgrad (36-33).

El tercer quart veu el primer avantatge culer

Amb la represa, la rereguarda de l’elenc serbi ha tornat a col·lapsar l’atac català. Un parcial de 7-0 per engegar una nova distància local (42-36). Però els de Pesic s’han resistit -especialment gràcies als punts de Davies i Mirotic- a anar altre cop per darrere en la puntuació. I, per fi, en el minut 26 el Barça ha dominat, no sense dificultats, el lluminós (44-46) i l’Estrella Roja fins al final d’aquest matx europeu d’alt voltatge.

Els blaugrana apaguen el Pionir

El 49-57 ha obert el definitiu quart fent emmudir el Pionir. Un pavelló que encara s’ha quedat més callat quan els de Pesic han aconseguit una diferència de 15 punts. Una distància que ha reflectit el canvi de guió que ha encès el Barça al tercer quart i que ha mantingut fins al darrer moment a Belgrad. De nou, Mirotic, ha estat la peça cabdal. Aquesta vegada escudada per les unitats de Davies i Kuric, i per la defensa coral.

Així doncs, els blaugrana, han acabat imposant la seva electricitat a Belgrad i a Europa. Contra l’Estrella Roja han sumat la quarta victòria en quatre partits de l’Euroleague. Ara, els culers se centraran en la Lliga, on el pròxim rival serà el Casademont Saragossa (diumenge, 27 d’octubre - 18.30 hores).