Reial Madrid-Barça: S’escapa la Supercopa en un final obert (89-79)

Els blaugranes remunten 18 punts en contra però no poden capgirar el resultat en la final de la Supercopa Endesa

Sense fortuna en els darrers minuts. El Barça de bàsquet no ha pogut aixecar la Supercopa Endesa davant el Reial Madrid (89-79) en un duel obert i en què el Reial Madrid ha arribat a guanyar de 18 punts, però un gran tercer període dels blaugranes ha mantingut el partit obert i amb opcions de triomf culer fins al darrers minuts del matx. El blaugrana més destacat ha estat Davies amb 23 punts.

Igualtat en el primer període

El Barça ha iniciat el partit amb un parcial favorable de 0-6, en uns primers minuts marcats pel poc encert entre dels dos conjunts. El Reial Madrid, però, ha aconseguit igualar novament el matx i, posteriorment, situant-se per davant aprofitant sobretot els tirs lliures. El domini blanc en el marcador (21-14) en el darrer minut del primer període ha donat pas a dos triples consecutius de Delaney i una cistella de Davies que han deixat el resultat ajustat al final dels 10 primers minuts (21-20).

Superioritat blanca

Un parcial de 8-0 del Reial Madrid en els primers compassos del segon període ha situat el conjunt blanc nou punts per sobre (29-20). Els de Svetislav Pesic han ajustat la defensa, però el Madrid s’ha mostrat molt encertat en atac i amb una defensa molt intensa superant així els 10 punts de diferència (36-25, min 17). El Barça no es trobava còmode a la pista i els blancs ho han aprofitat per situar-se fins a 18 punts per davant i el marcador 48-33 al descans.

Reacció blaugrana

Els blaugranes han sortit al tercer quart amb molta intensitat i amb un major encert. Alhora, la defensa culer ha bloquejat l’atac del Reial Madrid. Això ha provocat que els de Pesic s’hagin situat a tan sols nou punts (54-45, min 26). Un bon tercer període dels blaugranes, que han anotat 30 punts, els ha permès encarar els darrers 10 minuts a sis punts (69-63).

En el darrer període els blaugranes no han pogut capgirar el resultat tot i haver reduït la diferència. El marcador s’ha mantingut ajustat fins als darrers minuts, però sense fortuna pel Barça en els darrers minuts (89-79).