Obradoiro - Barça: Amarren el triomf als darrers segons (77-80)

Els blaugrana s’imposen en un amistós igualat que s’ha decidit, altre cop, a l’últim sospir

Nova victòria en un final ajustat. El Barça s’ha imposat a l’Obradoiro (77-80) a Santiago de Compostel·la en un amistós, pertanyent al I Torneo Xacobeo 2021, igualat des del començament, encara que el Barça ha anat quasi sempre per davant a l’electrònic amb mínimes avantatges. Així doncs, després de proclamar-se campions de la Lliga Catalana, el rodatge dels culers segueix amb pas triomfal. Aquesta victòria culer ha estat liderada per Higgins, MVP d’aquest torneig amistós i màxim anotador amb 22 punts.

Primers 20 minuts igualats

Inici encistellador d’ambdós conjunts al Fontes do Sar. Ni Obradoiro ni Barça han pogut obrir escletxa al final del primer quart: 19-20. Pangos, titular per primera vegada aquest curs 2019/20 després de la seva participació en el Mundial, i Mirotic han liderat els primers punts blaugranes.

Als següents minuts, la tònica d’aquest amistós no ha canviat. Encara que un parcial de 2-15 a favor dels de Pesic ha deixat la màxima diferència (24-35), ha estat un miratge. Perquè els locals, en part gràcies a l’encert en el triple, s’han refet fins al 38-39 amb què s’ha arribat al descans. L’efectivitat de Higgins, amb 12 punts, ha estat contrarestada per la de Magge, amb 16 unitats.

Cap dels dos equips agafa volada

En el tercer quart, l’electrònic no s’ha desmarcat de l’ortodòxia d’aquest igualat amistós. Obradorio i Barça s’han alternat les distàncies, això sí mínimes. Higgins, Mirotic i Pangos han estat les referències ofensives d’un Barça erràtic en el tir des dels 6,75, però efectiu en els llançaments de dos punts. D’aquesta manera, el partit s’ha evocat al definitiu quart amb un empat a 59.

Els minuts finals decideixen

Els petits avantatges, sempre del costat blaugrana, han continuat marcant el signe del partit. I és que els gallecs han trobat resposta a totes les intentades d’escapada dels barcelonistes gràcies a la seva principal arma durant tot el matx: el triple. Ara bé, precisament, un llançament errat des del 6,75 pels locals en la darrera posició del partit i quan perdien 77-80 ha decantat l’amistós pels blaugrana. Finalment, el quart partit d’un Barça 2019/20 que arrenca, s’ha saldat en victòria. Feta realitat en els darrers segons de partit.