Efes – Barça Lassa: Cap a Barcelona amb l’eliminatòria empatada! (72-74)

En un final emocionant, una cistella de Hanga a 28 segons per al final ha estat decisiva per decantar la balança i recuperar el factor pista

El Barça Lassa de bàsquet envia l’eliminatòria dels quarts de final de l’Eurolliga cap al Palau amb un empat. I és que els de Pesic han pogut posar l’1-1 després de derrotar l’Efes al Sinan Erdem Dome (72-74) 48 hores després de perdre el primer partit. Un resultat que manté intactes les opcions del Barça per ser a la Final Four de Vitòria i que fa que ara els blaugrana recuperin el factor pista, amb dos partits al Palau per endavant. Hanga, amb 17 punts, ha estat un dels homes clau, amb diversos triples importantíssims i amb la cistella de la victòria a 28 segons del final. Tomic (13) i Heurtel (12) també han estat importants en un duel que no s’ha decidit fins a l’últim segon.

Un triomf blaugrana treballat

La victòria final, però, ha estat merescuda. Perquè malgrat la igualtat en el marcador, les sensacions ja han fet preveure, des de l’inici, que el Barça se sentia més còmode que en el primer partit de la sèrie. Amb més domini, una bona defensa i el control del rebot (34 blaugranes, 27 turcs), els de Pesic han pogut trobar més solucions en atac i frenar l’Efes.

El Barça, de fet, ha arribat a disposar d’una màxima diferència de nou punts en el primer temps (17-26, min 13), després de dos punts d’Oriola. L’electrònic al descans, però, s’ha acabat reduint fins al 34-38 per tancar uns primers vint minuts amb una anotació bastant repartida; Hanga i Tomic, amb sis punts cadascun, han estat els que més han anotat.

Però després del descans, els blaugrana han tingut una petita entrebancada que l’Efes ha aprofitat amb un parcial de 20-9 (54-47, min 26). Un moment complicat que els catalans han pogut capgirar, perquè han tornat a exhibir la bona defensa, el gran encert en atac i el domini del rebot que ja s’havia vist. A més, han aprofitat les errades i la precipitació dels turcs per posar un parcial de 0-8 (triples de Hanga i Smits i cistella de Ribas) que ha permès iniciar el darrer quart amb avantatge (59-62, min 30).

La cistella del triomf, a 28 segons del final

El triomf ha estat blaugrana, però no sense suar. Perquè l’Efes ha lluitat fins al final (72-72, min 39) i el partit no s’ha decidit fins al darrer instant. Hanga, en una gran acció a falta de 28 segons, ha posat el 72-74 que resultaria definitiu, però no sense veure com els turcs han tingut una darrera oportunitat quan faltaven nou dècimes per al final que no han pogut aprofitar. Tot plegat per guanyar i permetre que els de Pesic tornin cap a Barcelona amb bones sensacions. El proper 24 d’abril, a les 21h, es viurà una nova batalla, tot i que aquest cop amb el Palau com a protagonista.