Tecnyconta Saragossa – Barça Lassa: Triomf elaborat del líder (86-91)

Un esplèndid darrer quart dels blaugrana culmina el 23è triomf a la Lliga Endesa que els fortifica en la primera posició.

El Barça Lassa ha sumat un triomf de mèrit contra el Tecnycontra Saragossa (86-91) al Príncipe Felipe, en el duel corresponent a la 27a jornada de la Lliga Endesa. El matx ha estat marcat pel gran encert des del perímetre dels dos equips i l’enorme capacitat de reacció del conjunt d’Svetislav Pesic. El millor jugador dels blaugrana ha estat Heurtel amb 14 punts i 24 de valoració.

Inici glaçat del líder

El matx s’ha iniciat amb els aragonesos molt intensos en el joc i els blaugranes mostrant forces imprecisions sobre el parquet. Un parcial de 10 a 0 en els primers minuts, ha confirmat el mal inici dels culers. Tot i això, a través del protagonisme ofensiu d’homes com Hanga o Heurtel, els de Pesic han escurçat distàncies arribant al final del primer quart 32-23 (min 10). Tot just arrancar el segon assalt i amb uns percentatges en el llançament molt elevats, els locals han situat la màxima diferència (37-23).

Reacció blaugrana

Però després del temps mort de Pesic, ha arribat la reacció dels culers. A través d’un gran encert des del perímetre i culminant un parcial de 10 a 22, el  Barça Lassa ha ajustat distàncies (47-45, min 16). Amb un ritme frenètic d’ambdós conjunts i amb els atacs imposant-se clarament a les defenses, s’ha arribat al descans amb l’igualat 52-51 favorable als locals.

A la represa, els percentatges des de més enllà de la línia de 6’75 d’ambdós equips s’han mantingut per sobre del 50% i així, l’allau anotador de triples ha estat la tònica principal (61-58, min 25). En els darrers compassos del període l’intercanvi de cops ha estat constant arribant al minut 30 amb el 73-67 pels locals.

Fortifiquen el liderat

En l’últim assalt, sota la direcció de joc d’un brillant Heurtel– amb 13 assistències en tot el partit - els barcelonistes amb una esmaixada d’Oriola han empatat el duel (77-77, min 34). A partir d’aquí la batuta ha estat blaugrana. Tot i això, amb un Okoye en ‘estat de gràcia’ – amb 20 punts en tot el matx – ha mantingut el seu equip en el partit fins als instants finals. Finalment les bones defenses dels blaugrana han neutralitzat l’ofensiva aragonesa i han acabat certificant un triomf elaborat que s’ha acabat culminant en els darrers minuts de partit (86-91).