Bayern de Munic – Barça Lassa: Koponen, botxí blaugrana (73-71)

Una cistella de l’exculer en l’últim segon derrota els seus excompanys

El Barça Lassa ha caigut en el duel de la jornada 28 de l’Eurolliga disputat a l’Audi Dome de Munic. Una cistella de Petteri Koponen sobre la botzina ha condemnat als de Pesic a la derrota en l’últim desplaçament de la fase regular de l’Eurolliga. Tot i la bona feina de jugadors com Ribas, Heurtel, Singleton o Tomic, un parcial de 24-15 en l’últim període ha portat els blaugrana a la derrota. Ara, els culers afrontaran dos duels decisius al Palau Blaugrana contra el Buducnost i el Khimki per assegurar la cinquena plaça de la classificació.

I és que l’equip de Pesic ha dominat el marcador durant 38 minuts, però una sequera ofensiva al darrer tram del matx ha permès al Bayern remuntar el duel. El conjunt alemany ha assolit el seu primer avantatge des del minut dos a 10.6 segons pel final amb un triple de Lucic (70-69). I després d’una loteria de tirs lliures, Koponen ha anotat la cistella decisiva per derrotar el Barça Lassa en l'última acció del partit.

Primers minuts frenètics

El primer quart del duel s’ha caracteritzat per l’alt ritme. Amb un Ribas molt actiu, el Barça Lassa ha assolit la primera renda important del matx (8-14, min.5). La defensa blaugrana ha estat molt encertada col·lapsant la zona i forçant pèrdues muniqueses durant el primer període. Però després d’un intercanvi de triples i un parcial local a les acaballes del primer quart, els culers només lideraven d’un punt (18-19).

En l'inici del segon període el ritme ha estat similar. En un joc de ràpides transicions, el Barça Lassa s'ha trobat còmode i ha tornat a obrir forat fins a enfilar-se al 21-28, màxima diferència de la primera meitat. Però el Bayern ha colpejat igualant el marcador i baixant el ritme de joc. Tot i això, el Barça Lassa ha sabut mantenir una petita renda al descans (32-36, min 20).

Un gran parcial per obrir la segona meitat

Un 0-7 de sortida barcelonista al tercer quart ha col·locat els de Pesic onze punts per davant (32-43, min 23). Però un parcial alemany liderat per l'exescorta finlandès del Barça Lassa ha igualat el matx (40-45, min 26). Tot i això, la resposta del Barça Lassa ha estat immediata i Ribas i Claver, han trencat la ratxa local per tornar als deu punts d’avantatge culers (42-52, min 27).

Remuntada local en l'últim quart

L'equip ha entrat al darrer període amb uns avantatges sempre propers a la desena d'unitats. I un triple d'Heurtel ha establert la diferència en 12 punts, màxima del matx (51-63, min 33). Però una sequera anotadora ha permès el Bayern de Munic apropar-se a poc a poc al marcador, fins a col·locar-se a només un punt (62-63, min 37). I un triple de Koponen ha posat per davant el conjunt alemany (65-63) tancant un parcial local de 14-0. Tot i l'esforç de Claver, estendard culer en els darrers minuts, el triple de Lucic i la cistella de Koponen a les acaballes han tombat els culers, que no poden sumar un triomf que hagués estat vital per seguir lluitant per la quarta plaça.

Bayern, 73
FCB, 71

Bayern de Munic: Dedovic (1), Jovic (10), Lucic (7), Barthel (9), Radosevic (4) –cinc inicial- Danguvic (-), Koponen (14), Maodo Lo (2), Amaize (1), D.Williams (11), Booker (14).

Barça Lassa: Pangos (3), Ribas (10), Claver (7), Singleton (12), Tomic (13) –cinc inicial- Blazic (10), Smits (-), Heurtel (13), Pustovyi (-), Oriola (3), Kuric (-).

Parcials: 18-19, 32-36, 49-56, 73-71.

Àrbitres: Boris Ryzhyk, Damir Javor, Milija Vojinovic

Incidències: S’ha guardat un minut de silenci per la mort de Thanasis Giannakopoulos, expropietari del Panathinaikos. A més, els de Pesic han lluït un distintiu negre a la samarreta en memòria de l’avi d’Adam Hanga.