Barça Lassa – San Pablo Burgos: Festival de joc ofensiu al Palau (97-88)

Els de Pesic refermen el liderat de la Lliga Endesa amb un triomf marcat per l’alta anotació

El Barça Lassa ha guanyat el San Pablo Burgos (97-88) al Palau, en el partit corresponent a la 22a jornada de la Lliga Endesa. El matx ha estat marcat per l’alta anotació blaugrana –on tots els jugadors que han participat han anotat. Els jugadors del partit més destacats per part culer han estat Víctor Claver, amb 14 punts, Seraphin, amb 17, i Pau Ribas, amb 20 (23 de valoració).

El partit ha començat amb molta intensitat i amb els dos conjunts anotant amb facilitat fruit dels alts percentatges (12-9, min 5).  De la mà d’un Víctor Claver estel·lar des de més enllà del 6,75 –amb tres triples gairebé consecutius– i una bona circulació de pilota en atac, els de Pesic han agafat el primer avantatge a l’electrònic (27-22, min 10).

El segon quart s’ha iniciat amb un intercanvi de cistelles constant. Tot i això, a partir de la defensa, controlant el rebot i amb una bona selecció en el tir, els blaugrana han seguit augmentat la diferència en el marcador (42-30, min 15).

Encarrilen el partit abans del descans

En un tram final de segon període brillant, un estrident parcial de 9-0 dels homes de Pesic ha encaminat el matx arribant-se al descans amb el 53-36.

En la tornada dels vestidors, malgrat les imprecisions en atac dels primers compassos, els blaugrana no han abaixat el llistó en cap moment i han recuperat el joc alegre del primer temps.  Un espectacular alley-opp de Hanga cap a Smits ha esperonat el públic del Palau, que ha pogut gaudir de moments de joc coral de l’equip brillants (74-54, min 30).

Consoliden el liderat de l’ACB

Tot i l’encert ofensiu dels visitants en els primers compassos de l’últim assalt (82-72, min 35), el Barça Lassa, mitjançant el joc poderós a la pintura de Kevin Seraphin –amb 17 punts–  i l’encert des del perímetre d’un Pau Ribas en estat de gràcia –amb 20 punts i 23 de valoració–, han combatut l’anotació del San Pablo Burgos. Tot plegat per acabar certificant un triomf més a la competició domèstica que referma el liderat de la Lliga Endesa (18-4).

La fitxa tècnica

Barça Lassa, 97
San Pablo Burgos, 88

Barça Lassa: Pangos (7), Hanga (6), Smits (11), Claver (14) i Tomic (9) –cinc inicial– Seraphin (17), Ribas (20), Blazic (2), Heurtel (2), Oriola (7) i Kuric (2)

San Pablo Burgos: Sutton (17), Fitipaldo (5), Benite (16), Huskic (3) Cancar (14) –cinc inicial– Lima (8), Barrera (5), Vega (-), Frazier (5), Zipser (7) i López (8).

Parcials: 27-22 / 53-36 / 74-54 / 97-88

Àrbitres: Jordi Aliaga, Luis Miguel Castillo i Esperanza Mendoza

Observacions: Al descans del partit, i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el FC Barcelona ha fet un reconeixement a les jugadores del Barça CBS, a més d’Encarna Hernández i Maria Planas, premiades amb l’Edelmira Calvetó 2019.