Ignacio Alabart s’incorpora al primer equip del Barça Lassa

Ignacio Alabart s’incorpora al primer equip del Barça Lassa

El jugador del planter, cedit les dues últimes temporades al Voltregà, torna a Can Barça per integrar-se a l’equip d’Edu Castro

Ignacio Alabart és nou jugador del primer equip del FC Barcelona Lassa d’hoquei patins. El Club ha decidit incorporar el gallec després d’haver estar cedit les dues últimes temporades al CP Voltregà. El jugador, que ha signat un nou contracte fins el 2021, s’integrarà a la disciplina del conjunt que entrenarà Edu Castro un cop finalitzin els World Roller Games de la Xina. “Sempre fa il·lusió tornar a un club com el Barça. Tindré uns companys que sempre han estat els meus referents i estic molt il·lusionat”, ha explicat Alabart.

Amb 21 anys, serà el jugador més jove de la plantilla i arribarà al Palau Blaugrana després d’haver-se incorporat a la secció el 2012, procedent del Compañía de Maria gallec. Amb l’hoquei formatiu blaugrana va militar a les categories juvenil i junior, a més del Barça B. El seu debut amb el primer equip va arribar el 5 de maig del 2013, amb 17 anys, en un Barça-Blanes d’OK Lliga. La seva estrena a la Lliga Europea va produir-se el 7 de febrer de 2015, contra el Dinan Quevert.

Una cessió clau per aconseguir experiència

Després d’un excel·lent rendiment amb el Barça B la temporada 2014/15 (33 gols a Primera Divisió), el jugador dretà va sortir cedit al CP Voltregà per viure la seva primera temporada completa a l’OK Lliga. A Sant Hipòlit hi ha militat dues campanyes, assolint experiència i demostrant la seva vàlua per a la màxima competició estatal. Aquest últim curs ha estat un dels referents de l’equip osonenc i ha marcat 26 dianes. “Han sigut dos anys molt bons per a mi. M’han fet créixer molt com a jugador i estic molt agraït al Voltregà”, ha comentat el fill de l'exjugador Kiko Alabart.

Al seu palmarès, el gallec té un Campionat d’Espanya infantil amb el Compañía de Maria (2008) i un Campionat de Catalunya i d’Espanya junior amb el Barça (2015). També va ser campió d’Europa juvenil amb la selecció estatal (2012). El gallec, convocat habitualment en les categories inferiors de la selecció, ha disputat aquest 2017 la Copa de les Nacions amb l'absoluta. El setembre també disputarà els World Roller Games de la Xina.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut