Sevilla - FC Barcelona: Quin goig de campió! (0-5)

Sevilla - FC Barcelona: Quin goig de campió! (0-5)

Els de Valverde s'exhibeixen de manera històrica en una final amb una maneta de gols protagonitzada per Suárez (2), Messi, Iniesta i Coutinho per conquerir la quarta Copa seguida i la 30a de la història del Club

Quina exhibició! Quina passada de final! Quin autèntic espectacle! El Barça torna a ser campió de la Copa del Rei per quarta vegada consecutiva en superar el Sevilla a la gran final per 0-5 a l'imponent Wanda Metropolitano. Ha estat sublim el partit del Barça, que ha sortit com una moto i ha trastocat un Sevilla que no ha tingut cap opció. Ha estat tota una masterclass de futbol per conquerir la 30a Copa de la història del Club. I és que el Barça és l'autèntic dominador de la competició, l'autèntic Rei de Copes.

Suárez, amb un doblet, i Messi han liquidat la final abans del descans. Una primera meitat dominada de principi a fi, en totes les facetes del camp, en tots els duels particulars. La superioritat era tremenda, i això que els de Valverde arribaven a la final avisats després del partit recent de Lliga al Sánchez Pizjuán, on van patir de valent. Però d'aquest sofriment no n'hi ha hagut ni rastre. Apresa la lliçó, els nois de Valverde han estat excel·lents al mig del camp, liderats per un genial i màgic Iniesta, acompanyat de Coutinho, Sergio i Rakitic, el desequilibri de Messi i la definició del depredador Suárez.

Festival per liquidar la final

El primer gol, per això, ha tingut Cillessen com a protagonista sorpresa. Perquè, davant d'una pressió alta dels de Montella, el porter holandès s'ha tret una passada des de l'àrea petita directa per a Coutinho, habilitat per la defensa sevillista per córrer fins a l'àrea i assistir el pistoler Suárez. El 0-1 ha fet volar el Barça sobre la gespa de l'estadi matalasser, estrenat per primera vegada en una final.

Iniesta ha estat l'autèntic protagonista d'aquesta final, aclamat pels aficionats barcelonistes durant tota la final. Perquè el '8' del Barça ha estat el director d'una autèntica orquestra blaugrana. L'equip tocava al ritme de la seva partitura amb un encant espectacular en tots els gols. El segon no trigaria a arribar després d'una magnífica paret d'Iniesta amb Jordi Alba i rematada per qui sempre apareix a les finals: Leo Messi. El crac argentí ha afusellat Soria amb un xut sec que li permet igualar Zarra en marcar en cinc finals de Copa.

Continuaria el Barça exhibint-se, i abans del descans ha arribat el tercer. Una jugada creada per Messi en assistir amb una passada vertical que Suárez ha aprofitat per guanyar la partida als centrals i superar Soria amb un xut fort. La final quedava vista per a sentència amb el 0-3.

Iniesta i Coutinho se sumen a la festa

Al segon acte els barcelonistes no han abaixat la guàrdia, s'han continuat agradant i han fet gaudir els aficionats barcelonistes que han viatjat fins a Madrid per veure una exhibició històrica. El partit d'Iniesta estava sent tan magistral que ha tingut el seu premi als cinc minuts de la represa. El capità blaugrana ha marcat després d’un regat subtil, precedit d’una magistral assistència de Messi.

Tan generós estava l'argentí que també ha estat el protagonista en el cinquè i últim gol de la final. Perquè el '10' ha deixat que Coutinho xutés un penal que ell mateix havia creat en una acció brillant, neutralitzada per una mà de la defensa sevillista. 0-5, i encara quedava mitja hora per disputar-se. Una mitja hora en què el Sevilla no ha pogut fer res i s'ha hagut de rendir a l'evidència que el Barça ha estat el millor. Els blaugranes es proclamen campions de la Copa per quarta vegada consecutiva amb un monument al futbol. El primer títol de l'era Valverde ja és aquí, i de quina manera. Quin goig de campió!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut