Nit d’estrelles gastronòmiques a la Llotja

Nit d’estrelles gastronòmiques a la Llotja

L’eliminatòria entre el Barça i l’Olympique de Lió va propiciar una trobada d’anada i tornada entre els restaurants Paul Bocuse, de Christophe Muller, i el Caelis, de Romain Fornell, que sumen quatre estrelles Michelin

Lió i Barcelona tenen moltes coses en comú, d’entre les quals que són dues grans capitals gastronòmiques a més de futbolístiques. Amb motiu de l’eliminatòria dels vuitens de final a la Champions entre el Barça i l’Olympique de Lió, es va disputar un altre partit, en aquest cas gastronòmic, a les llotges del Groupama Stadium i del Camp Nou. Els cuiners Christophe Muller, del restaurant Paul Bocuse de Lió (tres estrelles Michelin), i Romain Fornell, del Caelis de Barcelona (una estrella), van cuinar per als convidats que van assistir a les llotges durant els dos partits de l’eliminatòria.

Tothom va quedar impressionat amb el nage de llamàntol fred i l’aliança de foie gras d’ànec confitat sobre pa especiat que va preparar Christophe Muller i amb l’ou amb tòfona negra i pernil ibèric Joselito i la llauna de coliflor, pèsols llàgrima i cranc reial que va presentar Romain Fornells. Tots dos xefs són grans amics i la Penya Gastronòmica Barça que presideix Gregori Salas, impulsora de la iniciativa de convidar destacats restauradors catalans a la Llotja durant els partits més importants, va pensar que seria bona idea que lliuressin aquest duel gastronòmic coincidint amb l’eliminatòria de la Champions.

El restaurant Paul Bocuse porta el nom d’un dels xefs més famosos del món, el fundador de la nouvelle cuisine, que va morir l’any passat, i actualment està dirigit pel seu hereu gastronòmic, Christophe Muller, que durant més de vint anys va compartir la cuina del restaurant L’Auberge du Pont de Collonges, de Lió, el temple de l’alta cuina tradicional francesa, al costat del llegendari Bocuse. Romain Fornell és francès, però fa molts anys que resideix a Catalunya. Entre els convidats que van poder degustar els plats dels dos cuiners es trobava el seu compatriota François Hollande, expresident de la República de França, amb qui es van fotografiar al costat del president del Barça, Josep Maria Bartomeu.

“És un honor portar a Barcelona Christophe, un dels millors cuiners del món. El restaurant Paul Bocuse de Lió és la insígnia dels restaurants tres estrelles al món”, reconeixia Romain Fornell, mentre el seu amic Muller, malgrat la derrota del seu equip al camp, es mostrava encantat d’haver pogut viure l’experiència d’un partit a la Llotja del Camp Nou, i confessava: “M’he enamorat del Barça. Des d’ara soc seguidor del Barça. M’ha agradat la ciutat, l’ambient i la seva gent ha estat molt amable”. Al costat,  Gregori Salas, el president de la Penya Gastronòmica Barça, va viure “un dia molt emocionant, el nivell gastronòmic ha estat de finalíssima de Champions”.

Llotjapresidencial
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut